Ni kunde se i ett tidigare inlägg nedan bild:
På 15 år och 5% avkastning/år så tror vi oss kunna få ihop ca 5,5 milj i alla fall. Ca 2,5 kommer att gå åt till att kompensera Allmän pension samt att leva utan lön i 3 år. Sen ska det alltså finnas 3 milj kvar.

Dagens prognos på Min Pension säger att om vi går vid 61 så har vi ca 30 000kr ut efter skatt. Nu är det ju så att vi inte kommer att få gå vid 61, dessutom kommer vi att fyllnadsinbetala till Allmän pension fram till 64 och inte börja plocka ut pension förrän då. Så även om vi inte jobbar längre än till 61 så plockar vi inte ut den förrän 64 så de tre åren kanske genererar lite mer i plånboken. Kanske 1000kr mer per månad.

Vi måste ju såklart bo någonstans och min tanke är att köpa en lägenhet. En trevlig lägenhet med hyra på max 4000kr/mån. Budget 2 milj. Vi har ett hus idag, vid en försäljning så tror jag vi tjänar ca 1 milj. De pengarna plus av kapitalet 1 milj, så har vi ändå 2 milj kvar.

Ett rest-kapital på 2 milj, om vi förvaltar det, bör kunna fortsätta ge 5% per år, dvs 8000 kr ut per månad. Detta täcker nästan både boende och räkningar per månad.