Förutom det uppenbara, så vill vi själva bestämma över våra dagar.

Vi började båda jobba när vi var ca 20 år. När vi planerar att sluta har vi alltså spenderat ca 40 år i arbetslivet. Vi hade gärna slutat tidigare men tyvärr så började vi med denna planen för sent.

Vad ska vi då göra när vi slutat arbeta?

Många av kollegorna som snart går i pension (65-67 år) vet inte riktigt vad de ska hitta på. Partnern arbetar kanske lite längre och då väljer man själv att vara kvar till 67.

Vi planerar ju att gå samtidigt. Jag tänker mig att vi ska resa mycket. Jag ser framför mig att vi åker på weekend resor till London, Paris, Barcelona mm. Längre perioder på Mallorca eller Cypern när vädret hemma är trist.

Båda gillar vi film och böcker. Vi tycker om sport på tv, gillar promenader och min man motionerar mycket (vilket jag också borde...).

Jag funderar på att skriva en bok. Jag skulle kunna tänka mig ha ett hundpensionat för 2-3 hundar - dock lite problematiskt när vi själva vill resa mycket.

Om 15 år, om de lever så länge, är mina föräldrar 85 år - skulle gärna spendera tid med dem då. Se till att de har det bra osv. Om mina barn har egna barn så vore det så klart vara kul att umgås med dem, hjälpa till i deras vardagsliv mm.

Det finns alltså att hitta på.

En annan aspekt på det hela är att många i vår närhet går bort väldigt tidigt. Man vet inte hur länge man lever eller får vara frisk. Det gäller att ta vara på tiden.

Livet väntar inte.